FAQ

FAQ

Op welke leeftijd beginnen?  Je kunt al met drie jaar beginnen met vioolles, maar natuurlijk ook later. De ouder die meegaat naar de vioolles krijgt eerst een korte oudercursus van vier lessen. Hierin ontdek je zelf de viool en ervaar je hoe het straks zal zijn voor je kind. Ook behandelen we hoe het leren bij jongere en oudere kinderen verloopt. Na de oudercursus kan je kind beginnen, maar omdat ieder kind uniek is, ligt dat moment niet bij voorbaat vast. Een jong kind moet namelijk rustig kunnen wennen. Het is geen probleem wanneer de concentratieboog nog niet zo lang is. Concentratie is juist met muziekles heel goed te ontwikkelen.

Oefenen  Je kind kan rustig wennen aan de lessituatie. Je krijgt instructies en tips om het oefenen thuis goed te laten verlopen. Een vast tijdstip helpt om dagelijks even samen te oefenen en naar de CD te luisteren.

Concentratie  Concentratie kun je heel goed door middel van vioolles helpen ontwikkelen. Kinderen met ADD of iets anders in het autistisch spectrum kunnen ook viool leren spelen. De ervaringen zijn veelal positief en versterken het zelfbeeld van de kinderen. 

Dyslexie  Suzuki vioolles begint auditief. Pas als de basistechniek beheerst wordt, beginnen we met noten lezen. Dit proces wordt aangepast aan de leerling. Ook kinderen met dyslexie kunnen dus leren vioolspelen.

Viool huren of kopen?  Bij de vioolbouwer kun je viooltjes van goede kwaliteit kopen of huren. Ook  huurkoop is mogelijk. 

Maat van de viool  Over de maat van de viool geeft de docent advies. Schaf dus pas een viooltje aan nadat je de oudercursus gevolgd hebt en tips over maat en kwaliteit hebt gekregen.

Tarieven vioolles Het tarief is afhankelijk van de lestijd. Bel voor meer informatie 033-4551055 of 06-34305454.

Opzeggen kan op ieder moment, met een opzegtermijn van drie maanden.